Малеш Фиш

Рибникот Малеш Фиш се наоѓа на местото на стариот монополски рибник на Пехчево на самиот почеток на Туристичката населба равна река во недопрените шумски предели на Малешевските планини, Буковик и Кадица во горниот тек на реката Брегалница, на оддалеченост од 10 км од Пехчево.

 

Прекрасната шума со кој е опкружен рибникот, чистиот воздух и свежата пастрмка се вистински магнет за посетителите на оваа населба.