Вртешка

Планинарскиот дом Вртешка е сместен на падините на Плачковица на 35 километри од Штип на надморска висина од 1107 метри.

 

Капацитетот на домот е од 40 кревети, а самиот дом е опремен со камин, централно греење и комплет куња. Домот е од отворен тип и работи со предходен договор со домаќините. Од тука има можност да се искачи врвот Лисец. 46